Hidden

User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Mon Oct 31, 2016 11:26 pm

The wheels were 16x7 +22 and 16x8 +12 Panasports .. with 195/40 and 215/40/16 staggered Yokohama S-drives

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Mon Oct 31, 2016 11:29 pm

Image

Image

Image
User avatar
wayno
Posts: 3404
Joined: Thu Jun 27, 2013 8:44 pm
Location: Vancouver WA

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby wayno » Mon Oct 31, 2016 11:37 pm

That is a nice looking Wagon. :)
“The difference between genius and stupidly is that genius has its limits” Albert Einstein
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Mon Oct 31, 2016 11:41 pm

Thanks ..... but the dirty engine bay wasn't really "matching" the clean exterior:

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Mon Oct 31, 2016 11:44 pm

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Mon Oct 31, 2016 11:48 pm

Image

Image
User avatar
DRIVEN
Posts: 5589
Joined: Thu Jun 27, 2013 7:05 pm
Location: I've been everywhere

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby DRIVEN » Tue Nov 01, 2016 5:12 am

What was the processes and products used for the engine bay cleanup? Came out really nice.
When the only tool you have is a hammer every problem starts to look like a hippy.
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Tue Nov 01, 2016 8:45 am

I think I just used simple green, soap, and warm water,, and probably turtle wax after that.... The motor/intake got steel wool and Mother's aluminum polish.
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 11:40 am

My old 510 needed the suspension, brakes, and wheels to roll .... so the 710 struts went back on this giant wagon:

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 11:47 am

I got a CX racing radiator and fans, with the shroud, and it's a VERY low quality radiator ... too thin and not tall enough, but it seems to cool okay with one fan on most of the time.

and I modified a 240sx intake tube, by shortening it and moving the IACV outlet:

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 11:50 am

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 11:55 am

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:03 pm

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:06 pm

Drove to In-n Out to make Skib jealous on a insomniac thread ... and the car broke down on my way home

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:13 pm

It was probably because I had the fan hooked up to a toggle switch, cause it died as soon as I flipped the fan switch. I had to disconnect the MAF to get it to idle and limp home. Everyone said I needed a new MAF, but that didn't fix it. Then I checked for vacuum leaks... nope. So I just took everything apart .. and broke out the cut-off wheel ...:lol:

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:23 pm

A new/used ECU fixed the problem .. but when I drove it there was no power. It sounded like an exhaust leak, so I got a OBX S13 header:

Image


but it didn't fit, so I got 2" extensions welded on at a muffler shop:

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:26 pm

I finished polishing/shaving the intake:

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:38 pm

The wagon still didn't have enough power .... it turned out the spark plug wire firing order was backwards ... :lol:

... but before I figured that out, I had already torn apart the whole wiring harness:

Image

Image
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:40 pm

Image

Image

Image
Last edited by Indy510 on Fri Nov 04, 2016 8:39 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Indy510
Posts: 991
Joined: Fri Jun 28, 2013 12:14 am
Location: SF, Bay Area

Re: 1975 710 wagon KA24DE

Postby Indy510 » Wed Nov 02, 2016 12:43 pm

Image

Image

Return to “Project Builds”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests