STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

User avatar
Justinberni
Posts: 193
Joined: Thu Aug 07, 2014 10:57 am
Cars: 1986 720

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#21

Post by Justinberni » Mon Aug 31, 2015 4:19 pm

Okay.
How much voltage drop is too much?

User avatar
Justinberni
Posts: 193
Joined: Thu Aug 07, 2014 10:57 am
Cars: 1986 720

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#22

Post by Justinberni » Mon Aug 31, 2015 5:04 pm

Doing draw test right now.
It started out reading 0.36 amps, then I unplugged my amp fuse and it dropped to 0.02, is this the problem? Is that too much draw?

User avatar
Justinberni
Posts: 193
Joined: Thu Aug 07, 2014 10:57 am
Cars: 1986 720

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#23

Post by Justinberni » Mon Aug 31, 2015 5:46 pm

Also before trying to even start it I checked voltage, 12.5 volts, I get in and try and start it and it acted like the battery was dead, I check voltage, still 12.5, so I have a friend try and start it while I read volts, while trying to start it dropped to 4.5 volts, but when key was turned back off it went back to 12 volts?.

Wtf

User avatar
flatcat19
Posts: 4887
Joined: Thu Jun 27, 2013 11:53 am
Title: AKA Smoke
Cars: Smaller. Better. Slower. Lower.
Location: Where you aren't.
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#24

Post by flatcat19 » Mon Aug 31, 2015 7:42 pm

Will it not drop as far with the amp left unplugged?



How is your amp turned on? Key on remote wire?

User avatar
Laecaon
Site Admin
Posts: 4110
Joined: Wed Jun 26, 2013 7:21 pm
Cars: '71 510 Wagon, 02 BMW 325i Wagon
Location: PDX, West side.
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#25

Post by Laecaon » Mon Aug 31, 2015 8:46 pm

.36 amps is WAY too much. That is also 4.32 Watts of power. .02 Amps is 20milliamps, which is a lot better.

Amp should be connected to Blue wire of aftermarket deck. That is the signal on wire.


The reason for the voltage drop on the battery is that while you have the proper voltage for starting, you do not have the proper amperage for starting. The starter needs ALOT of amps to start, it tries to pull the amps, battery cant cope and voltage drops on your scale, as soon as the you let off starting the car, the amperage pull is gone, and the battery can go back to 12V

The battery is mostly gone. Take it to the auto parts store and have them test the battery, they should be able to tell you if its just discharged or actually dead.

User avatar
Justinberni
Posts: 193
Joined: Thu Aug 07, 2014 10:57 am
Cars: 1986 720

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#26

Post by Justinberni » Mon Aug 31, 2015 9:29 pm

I pulled the deck out and the amp was constant hot, not sure how I never fucking noticed that! Fixed it.
I'll get the battery tested in the morning.

User avatar
wayno
Posts: 3535
Joined: Thu Jun 27, 2013 8:44 pm
Location: Vancouver WA
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#27

Post by wayno » Tue Sep 01, 2015 3:02 pm

Justinberni » Mon Aug 31, 2015 10:29 pm wrote:I pulled the deck out and the amp was constant hot, not sure how I never fucking noticed that! Fixed it.
I'll get the battery tested in the morning.

If that stayed on even when the key was off, that was likely your issue.
“The difference between genius and stupidly is that genius has its limits” Albert Einstein

User avatar
Justinberni
Posts: 193
Joined: Thu Aug 07, 2014 10:57 am
Cars: 1986 720

Re: STUPID GOD DAMN BATTERY WONT HOLD CHARGE!!

#28

Post by Justinberni » Tue Sep 01, 2015 6:27 pm

That's what I'm thinking, but it's weird that it worked fine for 2 months without dying..

Post Reply